• STUDIE MARKENDAALSEWEG BREDA

  Project Details

  De van Klein Fietsen op de Markendaalseweg in Breda schreeuwt om verdere ontwikkeling. Nadat voor deze locatie een studie is gemaakt gin een aankoop niet door, mar het was wel de aanleiding om een de grotere locatie van het kadaster bij de ontwikkelingen te betrekken. Een gemiste kans dat deze locaties uiteindelijk los van elkaar zijn ontwikkeld.

  Tegenover de parkeergarage met de groene gevel zou met dit plan de ambitie van Breda Stad in een Park onderstreept worden met de groene gevel in deze studie. De woontoren in het plan vorm een mooi ensemble met de woontoren aan de overkant en de toren op het binnenterrein ernaast.

  De Odilia van Salmstraat wordt overkluisd waardoor wand van de Markendaalseweg hier meer een eenheid wordt met de rustige schaal van het gebouw op de locatie van het voormalige politiebureau en het gebouw ertegenover. Voor de Odilia van Salmstraat is het een voordeel dat alleen de toegang opvalt voor mensen die er moeten zijn.

  Het parkeren is ondergebracht in een ondergrondse parkeergarage.
  In het gecombineerde project is zouden 216 woningen gerealiseerd kunnen worden.

  Brochure Markendaalseweg
  Read more

  APPARTEMENTEN WAARVAN DE GROND NOG GEKOCHT MOET WORDEN

  Project Details

  Midden in een stad ligt in een vrijwel uitontwikkelde woonwijk een aantal schuren. Vroeg of laat gaat deze locatie gewijzigd worden in een woonlocatie waarmee de woonwijk afgerond zal zijn.

  Er zijn veel verschillende typen appartementen en de meeste appartementen hebben 2 slaapkamers.

  Het gebouw verjongt terrasachtig naar boven toe en samen met de sprongen in de gevel ontstaat zo een beeld van een gebouw wat past in de schaal van de gebouwen eromheen.

  Vanuit de entree is toegang naar de woningen bereikbaar via een hal in het midden waar op elke verdieping direct daglicht binnenkomt.

  Read more

  APPARTEMENTEN PARKLAAN OUDENBOSCH

  Project Details

  200 meter van het station het station en 300 meter van het centrum is de perfecte locatie voor appartementen voor jong en oud. Met de gevels op 30 meter van het spoor kon het spoorweggeluid opgelost worden.

  Op de Parklaan is de groene haag van het naastgelegen arboretum doorgezet tot en met de haag van de bestaande woningen.
  Het samenspel tussen de versprongen gevels en de verschuifbare jaloezieën resulteert in een combinatie van beweeglijkheid en rust.

  FILMPJE VAN HET PROJECT
  Read more

  APPARTEMENTEN ZUNDERT NAAST GEMEENTELIJK MONUMENT

  Project Details

  Aan de Noordzijde is het visitekaartje van Zundert de villa Hof te Laer, Bredaseweg 14, in 1907 ontworpen door architect Joseph Cuypers. Het is een gemeentelijk monument. De tuin van de villa heeft de bestemming bedrijf. Een woongebouw is meer voor de hand liggend op deze locatie. Het bouwplan wat ontwikkeld heeft een duidelijk ondergeschikte plaats naast de villa en sluit qua maat, schaal en architectuur aan bij de woningen op de aangrenzende percelen langs de Bredaseweg, onderdeel van de historische lintbebouwing van Zundert.

  Op de begane grond zijn 2 appartementen gesitueerd en op elk van de 2 verdieping en een appartement met de mogelijkheid van wonen-werken of een woning met de mogelijkheid van inwonende zorg, een zogenaamde kangoeroewoning.

  Met gebouw is de entree van Zundert op deze hoek op een passende manier afgerond.

  Read more

  WOONTOREN MET VERHOOGD PARK

  Project Details

  Na een eerste positieve reactie van de gemeente is het Atrium niet doorgegaan. Omdat vanuit de Rijksoverheid wordt gestimuleerd om de schaarse grond in Nederland goed te benutten door inbreiden binnen de bebouwde kom is het initiatief genomen om het gebied rondom de flats te verdichten en daarmee het negatieve imago van de flats om te buigen naar een locatie met een iconische waarde.

  Het bestaande parkeren tussen de flats is uitgebreid en boven het parkeren is op 6 meter een buurtpark voor de bewoners van de flats en de omwonenden gemaakt. In de behoefte aan een school, een Integraal Kind Centrum (IKC), wordt voorzien door een school op het buurtparkje. Oud en jong kunnen elkaar daar ontmoeten.
  Tussen de flats en aan het buurtparkje is een ovale woontoren gesitueerd met 102 levensloop bestendige woningen.

  Read more

  HARDERWIJK STATIONSPLEIN

  Project Details

  Vanuit de Rijksoverheid wordt gestimuleerd om de schaarse grond in Nederland goed te benutten door inbreiden binnen de bebouwde kom. Als dat gebeurt in de buurt van stations beperkt men daarmee de vervoerskosten en de CO2 uitstoot. Daarom is in opdracht van B2B projectontwikkeling BV een studie gemaakt van de bebouwingsmogelijkheden rondom het station Harderwijk.

  Doelgroepen zijn studenten, alleenstaanden en 1- en 2 persoonshuishoudens.
  Het betreft een ontwikkeling op een parkeerplaats. De het aantal parkeerplaatsen is beperkt vergroot met een aantal wat past bij de doelgroep en bij de stationslocatie.

  Read more

  TRANSFORMATIE SCHOOLSTRAAT 1 VOORST

  Project Details

  In Voorst, gemeente Twello, staat aan de Schoolstraat 1 de voormalige COOP supermarkt. Sinds de COOP verplaatst is naar een grotere locatie stond het gebouw leeg. B2B projectontwikkeling heeft het gebouw gekocht om het te transformeren naar woningen. Oorspronkelijk stond op de locatie een T-vormige boerderij en het perceel is aan de achterkant volgebouwd omdat de toenmalige supermarkt meer ruimte nodig had. Doestelling was om het bestaande gebouw zoveel mogelijk te benutten. In de oorspronkelijke T-boerderij worden aan de voorzijde 4 appartementen gerealiseerd in de achterbouw komt een grote eengezinswoning. De achterzijde van de bebouwing maakt plaats voor tuinen en in de aanbouw met plat dak links komt een levensloopbestendige woning.

  De woningen worden uitgevoerd met de techniek van Passief Huizen, hetgeen bijzonder is bij verbouwingen en transformaties. B2B werd hierin geadviseerd door Azimut Bouwburo uit Ede.

  Read more

  MIX PROJECT VIANDEN LUXEMBURG


  Project Details

  Op een prachtige locatie aan de Rue de Frontière In Luxemburg is een plan ontwikkeld voor een combinatie van wonen en zorg. Het bouwterrein ligt aan de straatzijde hoger dan aan de achterzijde en daardoor ontstaan er twee begane grond verdiepingen, die de functie krijgen van Kinderopvang en Medisch Centrum. Op de bovenverdiepingen zijn verkoopappartementen gesitueerd. De ondergrondse parkeerkelder is verbonden de parkeerkelder voor de woningen van het Luxemburgse Rode Kruis. In het L-vormige gebouw van het Rode Kruis zijn 37 zorgwoningen voor ouderen en 8 woningen bestemd voor buitenlandse vluchtelingen. Daarnaast zijn er gemeenschappelijke ruimtes en ondersteunende ruimtes voor de zorg in gesitueerd.

  Het ensemble van gebouwen is erg prachtig gelegen op de berghelling naar de oevers van de Uhr, de rivier op de grens met Duitsland.

  Read more

  GEBIEDSONTWIKKELING, SAOEDI-ARABIË

  Project Details

  Saoedi Arabië is een snel groeiende bevolking. Er zijn veel huizen nodig voor de relatief jonge bevolking. En de overheid is er veel aan gelegen om voor haar inwoners goede huisvesting beschikbaar te maken.

  Er zijn een aantal grote bouwbedrijven die grote projecten aankunnen, maar die projecten worden vaak gerealiseerd met veel arbeidsmigranten. Als er sneller gebouwd moet worden, worden er meer mensen ingezet. Innovatie staat niet op de eerste plaats en als er geïnnoveerd wordt staan de goedkope arbeidsmigranten innovatie in de weg.

  Het plan was om in geautomatiseerde fabrieken prefab gebouwen op maat te maken zodat de plannen van diverse architecten konden worden uitgevoerd op een efficiënte wijze en dat het aantal arbeidsuren op de bouwplaats in dit hete land geminimaliseerd konden worden.

  De beelden bij dit onderwerp zijn beelden van mogelijke plannen en voorbeeldplannen van het bedoelde concept. Het is uiteindelijk niet tot realisatie gekomen omdat niet alle partners de gemaakte afspraken nakwamen.

  Read more