• STUDIE MARKENDAALSEWEG BREDA

    Project Details

    De van Klein Fietsen op de Markendaalseweg in Breda schreeuwt om verdere ontwikkeling. Nadat voor deze locatie een studie is gemaakt gin een aankoop niet door, mar het was wel de aanleiding om een de grotere locatie van het kadaster bij de ontwikkelingen te betrekken. Een gemiste kans dat deze locaties uiteindelijk los van elkaar zijn ontwikkeld.

    Tegenover de parkeergarage met de groene gevel zou met dit plan de ambitie van Breda Stad in een Park onderstreept worden met de groene gevel in deze studie. De woontoren in het plan vorm een mooi ensemble met de woontoren aan de overkant en de toren op het binnenterrein ernaast.

    De Odilia van Salmstraat wordt overkluisd waardoor wand van de Markendaalseweg hier meer een eenheid wordt met de rustige schaal van het gebouw op de locatie van het voormalige politiebureau en het gebouw ertegenover. Voor de Odilia van Salmstraat is het een voordeel dat alleen de toegang opvalt voor mensen die er moeten zijn.

    Het parkeren is ondergebracht in een ondergrondse parkeergarage.
    In het gecombineerde project is zouden 216 woningen gerealiseerd kunnen worden.

    Brochure Markendaalseweg
    Read more

    APPARTEMENTEN PARKLAAN OUDENBOSCH

    Project Details

    200 meter van het station het station en 300 meter van het centrum is de perfecte locatie voor appartementen voor jong en oud. Met de gevels op 30 meter van het spoor kon het spoorweggeluid opgelost worden.

    Op de Parklaan is de groene haag van het naastgelegen arboretum doorgezet tot en met de haag van de bestaande woningen.
    Het samenspel tussen de versprongen gevels en de verschuifbare jaloezieën resulteert in een combinatie van beweeglijkheid en rust.

    FILMPJE VAN HET PROJECT
    Read more

    VERBOUWING WONING ZANDBERGWEG

    Project Details

    Kleine en grote projecten zijn even moeilijk en even complex. Het in kaart brengen van een kleine woning is veel werk, maar wel de basis voor de verdere planvorming.

    De woning heeft alles wat een woning nodig heeft maar de ruimte is verdeeld in veel kleine ruimtes en het doel was om binnen dezelfde maten een gevoel van ruimte en extra gebruiksmogelijkheden te creëren.

    Read more

    APPARTEMENTEN ZUNDERT NAAST GEMEENTELIJK MONUMENT

    Project Details

    Aan de Noordzijde is het visitekaartje van Zundert de villa Hof te Laer, Bredaseweg 14, in 1907 ontworpen door architect Joseph Cuypers. Het is een gemeentelijk monument. De tuin van de villa heeft de bestemming bedrijf. Een woongebouw is meer voor de hand liggend op deze locatie. Het bouwplan wat ontwikkeld heeft een duidelijk ondergeschikte plaats naast de villa en sluit qua maat, schaal en architectuur aan bij de woningen op de aangrenzende percelen langs de Bredaseweg, onderdeel van de historische lintbebouwing van Zundert.

    Op de begane grond zijn 2 appartementen gesitueerd en op elk van de 2 verdieping en een appartement met de mogelijkheid van wonen-werken of een woning met de mogelijkheid van inwonende zorg, een zogenaamde kangoeroewoning.

    Met gebouw is de entree van Zundert op deze hoek op een passende manier afgerond.

    Read more

    WOONTOREN MET VERHOOGD PARK

    Project Details

    Na een eerste positieve reactie van de gemeente is het Atrium niet doorgegaan. Omdat vanuit de Rijksoverheid wordt gestimuleerd om de schaarse grond in Nederland goed te benutten door inbreiden binnen de bebouwde kom is het initiatief genomen om het gebied rondom de flats te verdichten en daarmee het negatieve imago van de flats om te buigen naar een locatie met een iconische waarde.

    Het bestaande parkeren tussen de flats is uitgebreid en boven het parkeren is op 6 meter een buurtpark voor de bewoners van de flats en de omwonenden gemaakt. In de behoefte aan een school, een Integraal Kind Centrum (IKC), wordt voorzien door een school op het buurtparkje. Oud en jong kunnen elkaar daar ontmoeten.
    Tussen de flats en aan het buurtparkje is een ovale woontoren gesitueerd met 102 levensloop bestendige woningen.

    Read more

    HARDERWIJK STATIONSPLEIN

    Project Details

    Vanuit de Rijksoverheid wordt gestimuleerd om de schaarse grond in Nederland goed te benutten door inbreiden binnen de bebouwde kom. Als dat gebeurt in de buurt van stations beperkt men daarmee de vervoerskosten en de CO2 uitstoot. Daarom is in opdracht van B2B projectontwikkeling BV een studie gemaakt van de bebouwingsmogelijkheden rondom het station Harderwijk.

    Doelgroepen zijn studenten, alleenstaanden en 1- en 2 persoonshuishoudens.
    Het betreft een ontwikkeling op een parkeerplaats. De het aantal parkeerplaatsen is beperkt vergroot met een aantal wat past bij de doelgroep en bij de stationslocatie.

    Read more

    TRANSFORMATIE SCHOOLSTRAAT 1 VOORST

    Project Details

    In Voorst, gemeente Twello, staat aan de Schoolstraat 1 de voormalige COOP supermarkt. Sinds de COOP verplaatst is naar een grotere locatie stond het gebouw leeg. B2B projectontwikkeling heeft het gebouw gekocht om het te transformeren naar woningen. Oorspronkelijk stond op de locatie een T-vormige boerderij en het perceel is aan de achterkant volgebouwd omdat de toenmalige supermarkt meer ruimte nodig had. Doestelling was om het bestaande gebouw zoveel mogelijk te benutten. In de oorspronkelijke T-boerderij worden aan de voorzijde 4 appartementen gerealiseerd in de achterbouw komt een grote eengezinswoning. De achterzijde van de bebouwing maakt plaats voor tuinen en in de aanbouw met plat dak links komt een levensloopbestendige woning.

    De woningen worden uitgevoerd met de techniek van Passief Huizen, hetgeen bijzonder is bij verbouwingen en transformaties. B2B werd hierin geadviseerd door Azimut Bouwburo uit Ede.

    Read more

    Het BouwHuis, woningfabriek voor gevarieerde bouw

    Project Details

    Vanuit de ontwikkeling van fabrieksmatig en geautomatiseerd bouwen heeft Blom International een business case ontwikkeld die niet gerealiseerd is. Het begin daarmee is gemaakt bij het begin van de eenentwintigste eeuw.

    Het betreft een fabriek waar seriematig gebouwd kan worden op maat, naar eigen ontwerp van elke architect. Net zoals bij andere bouwmethoden zijn er spelregels waaraan mens zich moet houden maar die betreffen hier vooral de detaillering. Het doel is geautomatiseerd te produceren zodat variaties in ontwerp en woningtypes vrijwel niets extra’s kosten. Daarmee wordt eenheidsworst door massaproductie vermeden.

    Blom International blijft zich inzetten voor het toepassen van fabrieksmatige woningbouw.

    Read more