• VERHOOGDE TUIN NOORDEINDE DEN HAAG

  Project Details

  Op het Noordeinde 22 bestaat op de begane grond behoefte aan uitbreiding. Hoewel de tuin vooral steenachtig is maakt deze deel uit van de voor groen bestemde zone in het achtergebied.

  Daardoor is de gedachte ontstaan om een verhoogde tuin te maken op een transparante uitbreiding van de winkel. het groengebied wordt dan groener en kan ook beter ervaren worden door de omwonenden. Zo ontstaat een win-win situatie: meer groen en meer winkel op de begane grond

  Read more

  WINKELCENTRUM, LUXEMBURG

  Project Details

  Tegenover een bestaand winkelcentrum Topaze in Mersch, 10 km ten Noorden van de stad Luxemburg waren een aantal Nederlandse retailers geïnteresseerd zicht te vestigen. Op de beschikbare bouwkavel is toen een winkelcentrum van 11.000 M2 ontwikkeld.

  Omdat het een perifere locatie was kwamen de meeste mensen met de auto. De voornaamste parkeerplaats voor het winkelcentrum was op de eerste verdieping en daardoor was er op de verdieping een belangrijke entree. De entree op de begane grond was via een voetgangersroute verbonden met de entree van Topaze.

  Het winkelcentrum is bebouw in prefab betonelementen, waardoor de bouwtijd korter was dan gebruikelijk in Luxemburg.

  Read more

  WINKELCENTRUM, IBBENBUEREN DUITSLAND

  Project Details

  Midden in het centrum van de middelgrote stad Ibbenbüren stond een winkelcentrum grotendeels leeg. De hoofdhuurder, een kleding discount, had een tijdelijk contract.

  Het gebouw was zeer gedateerd. De helft van het terrein was benut voor logistiek, met een aantal roltrappen was een kelder bereikbaar, zonder visuele verbinding tussen de kelder en de begane grond. De kantoren en dienstruimten waren 6 verdiepingen hoog. Besloten is het gebouw af te breken en er een winkelcentrum van 7,500 te ontwikkelen. De grootste huurder Böckmann Modehaus huurde een ruimte op de begane grond en een groter deel op de verdieping. Via een hellingbaan was een parkeerplaats op dak bereikbaar. Uiteindelijk is de ontwikkeling niet doorgegaan omdat zich gedurende het proces een koper aanbood voor het geheel.

  Read more