• GARAGEBOXEN KOLFBAANSTRAAT BREDA

  Project Details

  Soms lopen projecten niet zoals je verwacht. Zo ook met dit project: een stuk grond achter bestaande woningen tegen de centrum van Breda. In 2014 is er een vergunning afgegeven voor 59 garageboxen. Voor sluiting wordt wel zakelijk gebruik gemaakt van een poort naar de niet al te brede Kolfbaanstraat.
  In het overleg voor een andere planvorming met de gemeente Breda en de omwonenden bleek er geen draagvlak voor wat intensievere woningbouw met een woontoren.

  Naast de garageboxen was er voor de ontwikkelaar nog een mogelijkheid om 4 stadsvilla‘s in dit gebied te realiseren. Stadsvilla’s zonder status, maar met rust en ruimte tegen de binnenstad. De geïnteresseerden waren er genoeg. Voor de buurt zou het grote voordeel zijn dat het aantal verkeersbewegingen sterk beperkt zou blijven en dat het achter gebied groen zou blijven. Uit de enquête in relatie met de omgevingsdialoog bleken er evenveel voor standers voor de 59 garageboxen als de 4 villa ‘s te zijn. De gemeente sprak zich uit tegen de villa’s en wilde een groot percentage woningen in de prijsklasse tot € 250.000.

  Daarmee was de keuze in feite gemaakt: garageboxen is de enige mogelijkheid om het project economisch haalbaar te maken.

  TECHNISCHE TEKENINGEN