• LUCHTVRACHTCENTRUM, NL AMSTERDAM

  Project Details

  Het gebouw Overstag is het eerste gebouw van Blom International In de reeks gebouwen voor luchtvracht afhandeling. De ontwikkelaar Hoog Teilingen BV wilde tafel optimaal benutten. Dat heeft geleid tot een hele compacte manoeuvreren en aandockzone voor het gebouw zodat de grote asfalt vlakten die voor logistieke gebouwen bijna standaard is afwezig bleef. Het gebouw kan in kleine hallen verhuurd worden en wel zo dag elke huurder zijn eigen aandockstations en overheaddeuren heeft. In elk huurcompartiment van 600 tot 3500 M2 kan crossdocking plaatsvinden. De kantoren en de parkeerplaatsen voor personenwagens zijn op de eerste verdieping. Zo wordt de scheiding hal kantoor bereikt, maar ook blijven de personenwagens en de vrachtwagens gescheiden. Er zijn vele combinaties van AirCargo en kantoren mogelijk. Er zijn huurders met alleen kantoor en er zijn ook huurders met alleen AirCargo.

  Het gebouw omvat 7.000 m2 Air Cargo, 2.300 m2 kantoren, en 180 parkeerplaatsen

  Read more

  AIR CARGO CENTER, DUITSLAND

  Project Details

  Blom International heeft een concept voor Air Cargo ontwikkeld wat onder de naam Word Cargo Center naar buiten is gebracht. Naast de nieuwste Terminal 3 van Flughafen Frankfurt is dit concept gerealiseerd. Het betreft een luchtvracht afhandelingsruimte zonder kolommen. Op de verdieping zijn de kantoren en de parkeerplaatsen voor personenwagens gesitueerd. Op deze wijze zijn personenwagens en vrachtwagens volledig gescheiden. Op een aparte parkeerplaats kunnen de medewerkers in de luchtvracht afhandelingsruimte hun auto’s parkeren.

  Alle parkeerplaatsen worden bereikt door een ronde oprit en In de open cirkel van de oprit zit de sprinklertank voor het hele gebouw. Dat scheelt weer een lelijk sprinklervan op de luchthaven.

  Het gebouw omvat 15,000 m2 AirCargo, 9.500 M2 kantoor en 389 parkeerplaatsen.

  Air Cargo Flyer
  Read more

  AIR CARGO CENTER, GER LEIPZIG

  Project Details

  Flughafen Leipzig-Halle is natuurlijk bekend als een luchthaven voor passagiersvervoer, meestal mensen die op vakantie gaan. Wat minder bekend is, is de ontwikkeling die het vrachtvervoer op de luchthaven doorgemaakt heeft. Met de komst van DHL met 60.000 m² logistieke ruimte werd de luchthaven als Cargo luchthaven op de kaart gezet. Blom International heeft voor Air Cargo bijzondere concepten ontwikkeld welke onder de naam World Cargo Center met de Garbe Group als partner ontwikkeld zijn.

  Het AirCargo opzet van Blom-International is in dit gebouw toegepast: grote kolomvrije ruimtes aan de zijde van de apron (luchthavenzijde) en aan de landzijde de docks voor vrachtwagens. Op de verdieping zijn de kantoren en de parkeerplaatsen voor personenwagens gesitueerd. een scheiding tussen hal en knatoor, een scheiding tussen personenwagens en vrachtvervoer. Verder is het van belang dat het gebouw in meerdere delen verhuurd kan worden met kantoor en hal naar behoefte. De huurders zijn o.a. Portground van de luchthaven zelf, Lufthansa en anderen.

  Het gebouw omvat 20.000 m2 AirCargo, 4.000 m2 kantoor en 171 parkeerplaatsen.

  Read more