• NEWEL DUITSLAND

    Project Details

    Ortsgemeinde Newel is een gemeente in de buurt van Trier. Hieronder vallen een aantal dorpen waaronder het dorp Newel. Het is een landelijk gebied, waar maar een beperkt draagvlak is voor winkels voor eerste levensbehoeften. Veel jongeren trekken naar de grotere steden. Om dit een halt toe te roepen is het initiatief genomen om eigen werkgelegenheid te genereren met behulp van een Businesspark van 22 hectares te ontwikkelen in Newel. De locatie is geen voor de handliggende locatie voor bedrijvigheid omdat het terrein ligt op een helling met hoogteverschillen tot 30 meter. Met keermuren en hellingbanen moet moeten de hoogteverschillen overbrugd worden en daar mag de bruikbaarheid van de kavels niet onder lijden.

    Het bedrijventerrein biedt ruimte aan grote en kleine bedrijven die er de eigen huisvesting op kunnen ontwikkelen op een eigen kavel. De grote logistieke hallen in het midden zijn voor de verhuur.

    De schaal van de grote gebouwen wordt ervaren langs de hoofdverkeersweg, maar naar het dorp en het omliggende landschap zijn die gebouwen ingekaderd tussen kleinschaligere bouwwerken, waardoor de schaal van het bedrijvenpark past in de schaal van de omgeving.