• APPARTEMENTEN, NL VLIJMEN

    Project Details

    Op een mooie locatie naast de katholieke kerk in Vlijmen moesten een aantal gedateerde woningen vervangen worden door eigentijdse nieuwbouw. Door de opzet van het geheel is het toch een bijzondere plek geworden.

    De woningen zijn sociale woningen en een groot deel van de bewoners is wat ouder. De begane grond woningen hebben we de voordeur aan de straat wat in een kleine plaats of dorp de meest voor de hand liggende entree is. Achter de begane grond zijn de parkeerplaatsen en de bergingen gesitueerd kom maar geheel uit het zicht maar toch in de openlucht want het dak van de parkeergarage is open. Op de verdieping ontstaat zo een buitenruimte waar men naar de parkeerplaats kan kijken. Die buitenruimte is gemeenschappelijke en wordt door de bewoners gebruikt om In de zon te zitten of om gezamenlijke activiteiten te ondernemen. De toegang van de woningen zijn niet als gallerijën uitgevoerd maar als gaanderijen, die meer de allure hebben onderdeel van het gebouw te zijn.

    Voor de bewoners heeft deze opzet een veilig gevoel. Mensen die er niks te zoeken hebben komen er niet binnen, maar mensen die er moeten zijn voelen zich welkom.

    Project: »